Известие

Collapse
No announcement yet.

звук на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• звук на двигателя

колеги помагайте имам алфа 146 1,4 бензин от два месеца- когато работи двигателя някои път се сменя звука и се чува все едно е дизелов - възможно ли е да е от маслото защото е полусинтетично Q8 такова ми сложиха като я взех ---отделно се чува едно свистене възможно ли е да е от едната ролка защото не я смених казаха че на следващата смяна на ремъците да сложа нова

Няма невъзможни неща
    За първия ти проблем мисля, че повечето ще ти кажат да си провериш вариатора. По втория - възможно е да е от тази ролка. И в двата случая иди на един оглед от специалист, за да не се чудиш и да гадаеш.
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

Comment

Re: звук на двигателя

вариатора --това регулатора за пазен ход ли е?

Comment

не това е вариатора
        едно животно дето ти управлява променливото газоразпределение на смукателните клапани ,шаиба и една пружина дето се отпуска
        не му се пали като почне да трака повече тогава го сменяи
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

И при мене го има тва тракане кат дизел,ама само на празни обороти кат се подаде газ изчезва.Вариатора е сас сигурност,ама се чудя дали ша се оправи с ремонтното комплектче,или ша се наложи нов вариатор да купувам.
          sigpicAlfa Romeo 146 1.6i Twin Spark-120ps. 98

Comment

колко манги струва този вариатор за моя модел 146

Comment

Вариатора нов струва 350-400 лв. иначе се продава ремонтен кит за него за около 10 кинта,но е най-добре да се сменя със ангренажния ремък
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първо сменяй веднага това Q8 и наливай 20К. Като новобранец съм патил с това масло. Издържа 1500км. и повдигачите и варятора започват да тракат. Ако след смяната на маслото продължи да трака сменяй вариятора нов 350лв/без труд . Тогава си смени и ролката.Със сигурност вие от нея,при мен беше така.
                Alfa Romeo 146/1.4 TS

Comment

Working...
                X